Tort de biscuiti- copiii nu se mai satura! Reteta fara coacere, foarte simpla! Cat de repede se prepara - Healthy Zone Tort de biscuiti- copiii nu se mai satura! Reteta fara coacere, foarte simpla! Cat de repede se prepara - Healthy Zone

Healthy Zone

Tort de biscuiti- copiii nu se mai satura! Reteta fara coacere, foarte simpla! Cat de repede se prepara

De ce aveti nevoie:

2 oua

100 g unt

500 g biscuti

100 g zahar pudra

100 ml lapte

Ciocolata rasa

50 g faina

Cum se prepara

Ouale se bat cu zaharul vanilat si se pune putin cate putin untul, continuand sa se bata pana amestecul va fi neted.

Se pune laptele si faina, punandu-se la fiert si amestecand pana cand se ingroasa. Biscuitii se inmoaie in lapte, unul cate unul, punandu-se rapid pe staniol sau tava. Se pun in straturi si se pune crema intre ei. Ciocolata fulgi se presara si se pun la rece pentru cateva ore.

Beneficii sanatate lapte de capra

Acesta are o multime de beneficii pentru sanatate, avand putine efecte secundare negative, comparativ cu cele intalnite in cazul consumului de lapte de vaca.

Este antiinflamator natural. Cercetarile au sugerat ca principalul avantaj al laptelui de capra este faptul ca detine capacitati antiinflamatorii, din acest motiv persoanele cu probleme inflamatorii intestinale trebuie sa inlocuiasca cu lapte de capra laptele de vaca.

Este ecologic. Ca sa creasca, caprele nu au nevoie de asa mult spatiu si alimente ca vacile. In general, in locul in care se cresc doua vaci  se pot creste 6-8 capre. Din acest motiv, crescatorii de capre apeleaza mai putin la metode care nu sunt sanatoase pentru aceste animale. Acest lucru se poate identifica apoi in calitatea preparatelor din lapte de capra.

Este agent metabolic. Consumul de lapte de capra a fost asociat cu o capacitate crescuta de metabolizare a cuprului si fierului, mai ales pentru persoanele care sufera de malabsorbtie. Puteti sa luati, pe langa consumul de lapte, un supliment enzimatic digestiv, care va ajuta la absorbtia elementelor nutritive in corp.

Bio-disponibilitate. Acest lapte este cel mai asemanator, din punct de vedere structural, cel mai asemanator cu cel de mama, fiind mai usor de asimilat de catre corpul uman.

Are un continut mic de grasimi. Pentru cei care vor sa piarda in greutate, laptele de capra reprezinta o optiune excelenta. Are mai putine grasimi si un nivel ridicat de aminoacizi si proteine.

Este bogat in acizi grasi. Laptele de capra este nutritiv si sanatos, continand pana la 35% acizi grasi. Pana la 50% din persoanele care au intoleranta la lactoza pot sa includa in dieta lor de zi cu zi lapte sau produse din lapte de capra.

Are un continut mare de calciu. Multi oameni se ingrijoreaza cu privire la aportul zilnic de calciu, crezand ca trebuie sa consume lapte de vaca pentru a nu avea deficit de calciu. Laptele de capra ofera corpului calciu la fel ca si laptele de vaca, dar si triptofan. Reactiile adverse sunt mai putine.

Stimuleaza sistemul imunitar. In continutul laptelui de capra intra seleniul, care este un mineral esential pentru mentinerea unui puternic sistem imunitar.

Ajuta la protejarea impotriva cancerului la san. Un studiu efectuat pe mai mult de 3500 de femei a aratat ca femeile care au consumat mai mult lapte de capra au o scadere a riscului de cancer la san cu pana la 45%.

Aceasta analiza a sugerat ca datorita nivelului crescut de calciu din laptele de capra riscul de cancer este scazut. S-a asociat cresterea aportului de calciu cu o reducere a riscului de cancer la san cu 50%.

Ne da mai multa energie. In laptele de capra gasim riboflavina, care reprezinta o vitamina din complexul B, care este esentiala pentru producerea de energie. Aceasta are cel putin doua roluri importante  in producerea de energie a organismului.

Cand este vorba de procesul eliberarii energiei, o sa ia forma de flavin-adenin-dinucleotidei, atasandu-se de enzimele numite flavoproteine, care ajuta la transformarea oxigenului in energie. Gasim in tot organismul flavoproteine, in special in inima si alti muschi.

Ofera protectie cardiovasculara. Laptele de capra contine potasiu, care este un mineral esential pentru a echilibra tensiunea arteriala si pentru sanatatea inimii. Intr-o cana de lapte intra pana la 500 mg de potasiu si 121, 5 mg de sodiu. Poate sa ajute la prevenirea hipertensiunii arteriale, protejand impotriva aterosclerozei.

O serie de studii au demonstrat rolul pozitiv al alimentelor bogate in potasiu pentru echilibrarea tensiunii arteriale. Timp de patru ani, zeci de mii de barbati au fost urmariti pentru a fi determinate efectele dietei asupra tensiunii arteriale. Au avut un risc mult mai mic de accident vascular barbatii care au consumat alimente bogate in potasiu.

14,5% din doza zilnica recomandata de potasiu este oferita de o cana de lapte de capra.

 

 

BONUS:

Crema delicioasa pentru torturi – un nou nivel in arta culinara!

Iata o reteta pentru o crema delicioasa, ideala pentru iubitorii de dulciuri. Iti iti place sa faci torturi, aceasta reteta este minunata pentru tine! Crema de pranza se combina cu orice pandispan sau prajitura cu ciocolata. Desertul va fi mult mai bun cu aceasta crema!

Ingrediente:

1 lingura de coniac

175 g de unt

320 g de branza de vaci

65 g lapte condensat

Zahar vanilat

90 g de zahar pudra

Preparare:

Amesteca untul cu zaharul vanilat si cel pudra pana cand vei obtine o masa de culoare alba.

Adauga treptat laptele condensat. Amesteca incontinuu, cu ajutorul unui mixer la viteza maxima.

Adauga coniacul.

Trece branza printr-o sita, adauga crema si maesteca.