Top 3 cele mai gustoase creme fierte pentru decorarea deserturilor - Healthy Zone Top 3 cele mai gustoase creme fierte pentru decorarea deserturilor - Healthy Zone

Healthy Zone

Top 3 cele mai gustoase creme fierte pentru decorarea deserturilor

Crema fiarta este o crema foarte apreciata in intreaga lume, fiind ideala pentru deserturi.

Astazi iti vom prezenta 3 retete gustoase, care te vor ajuta sa prepari cele mai bune deserturi.

Crema de portocale:

Ingrediente:

1 pachet de vanilie

1/2 l de lapte rece

120 g de unt

20 g de faina

80 g de zahar

coaja rasa de portocale

Se amesteca faina si vanilia si se dizolva amestecul in lapte, dupa care se adauga zaharul.

Se fierbe amestecul timp de 3 minute (dupa ce incepe sa fiarba), amestecand continuu pana cand se ingroasa.

Se adauga coaja de portocala amestecata cu 40 g de zahar.

Se amesteca pana cand crema va fi complet racita.

Apoi se adauga untul in crema rece si se amesteca.

Crema de ciocolata alba:

Ingrediente:

90 g de ciocolata alba

50 g de zahar

75 ml de frisca grasa

4 galbenusuri de ou

225 ml de lapte

Se da ciocolata printr-o razatoare mica si se adauga apoi intr-un bol mare.

Intr-ul bol mic, se bat galbenusurile cu zaharul.

Se toarna intr-o cratita de 2 l laptele si frisca si se aduce amestecul la fierbere, pe foc mare.

Se pune o cantitate mica de amestec de lapte in cel de galbenusuri si se amesteca pana la omogenizare.

Se toarna incet amestecul obtinut in amestecul fierbinte din cratita si se amesteca foarte repede, astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Se reduce focul si se fierbe masa, amestecand continuu timp de 5 minute pana cand se va ingrosa usor, insa nu trebuie sa o aduci la fierbere, astfel incat sa nu se coaguleze.

Se pune crema in bolul cu ciocolata si se amesteca foarte bine.

Se toarna crema fiarta intr-un bol mai mic si se serveste calda ori o poti lasa in frigider daca vrei sa o servesti rece.

Crema fiarta „reteta bunicii”

Ingrediente:

5 oua

1/2 pahar de zahar

2 linguri de faina

1 pahar de lapte

vanilie

200 g de unt

Se amesteca zaharul cu faina si se sparg ouale, dupa care se mixeaza si se adauga vanilia.

Se fierbe laptele si se toarna peste oua, amestecand continuu.

Se pune amestecul in cuptorul cu microunde timp de 10 minute, amestecand la fiecare 2 minute.

Se mixeaza masa obtinuta si se lasa apoi sa se raceasca.

Se bate bine untul cu mixerul si se adauga cate o lingura de crema, amestecand continuu.

Daca adaugi mai mult unt, crema va fi mult mai buna.