Reteta delicioasa de chiftelute de pui in sos de smantana! - Healthy Zone Reteta delicioasa de chiftelute de pui in sos de smantana! - Healthy Zone

Healthy Zone

Reteta delicioasa de chiftelute de pui in sos de smantana!

Ati ramas in pana de idei si nu stiti ce sa mai gatiti? Aceasta reteta este extraordinara si extrem de usor de preparat.Aceasta reteta de pui ofera carnii o textura frageda si suculenta cu un gist extraordinar conferit si completat de smantana.

Ingrediente:

  • 500 g de piept de pui
  • un ou
  • ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml smantana dulce
  • 150 g de cascaval tare
  • sare, piper negru macinat

Mod de preparare:

Pentru inceput trebuie sa bateti puti pieptul de pui cu ciocaul si sa il taiati foarte marunt.Amestecati carnea, ceapa maruntita, sarea si piperul negru macinat dupa gust.

Bateti oul bine si adaugati compozitia pentru ciftelute.

Tava pentru cuptor trebuie unsa cu smantana grasa.

Modelati bilutele cu ajutorul mainilot si asezati-le in tava. Acestea trebuie coapte timp de 10-15 minute la temperatura de 180 grade C.

Amestecati pentru sos, smantana , usturoiul zdrobit si cascavalul ras.Dupa ce s-au copt chiftelutele, adaugati peste acestea sosul si lasati-le inca 15 minute,

Pofta buna !

 

 

BONUS:

Chiftelute de cartofi – o cina copioasa in doar 5 minute

 

Iata o reteta de chiftelute care se prepara foarte rapid si sunt extrem de gustoase. Sunt consistente si le poti servi alaturi de garnitura ta preferata.

Cu siguranta toata lumea va indragi aceasta reteta.

Ingrediente:

1 kg de cartofi

100 g de cascaval tare

2 linguri de pesmeti macinati

1 ceapa

Sare si piper negru macinat dupa gust

½ pahar de ulei

4 oua

2-3 linguri de faina

Preparare:

Se spala si se decojesc cartofii. Pune-i la fiert in apa cu sare si lasa-i sa se raceasca.

Curata, spala si taie ceapa cubulete.

Da cascavalul prin razatoare.

Se dau cartofii prin razatoare, se adauga ceapa, cascaval ras, 2 oua, sare si piper. Se amesteca foarte bine.

Se bat 2 oua. Se formeaza chiftelutele, se dau prin faina, apoi prin ouale batute, prin pesmeti si se prajesc.

Daca vrei, poti sa le prepari la cuptor.