Reteta de piept de pui “surpriza” la cuptor ! - Healthy Zone Reteta de piept de pui “surpriza” la cuptor ! - Healthy Zone

Healthy Zone

Reteta de piept de pui “surpriza” la cuptor !

Surprindeti-va membrii familiei sau prietenii cu aceasta reteta delicioasa.

Aceasta reteta este extrem delicioasa si se prepara foarte usor cu ajutorul unor forme din staniol.

Preparatul se realizeaza prin stratificarea ingredientelor: cartofi, ceapa, piept de pui, usturoi, rosii si cascaval.

Prin combinarea acestor ingrediente veti obtine un preparat desavarsit.

Pieptul de pui va avea o textura moale si suculenta si va fi perfect alaturi de celelalte ingrediente.

Ingrediente:

1 kilogram de file de pui

1 pahar de lapte

5 cartofi

2 cepe

3 rosii

2 oua

2-3 catei de usturoi

150-200 g de cascaval

3 linguri de smantana

sare si pieper dupa gust

verdetea pentru décor

ulei

Mod de preparare

Puiul de taie in bucati medii, peste care se adauga laptele.

Lasati timp de o ora si jumatate pentru a se fragezi carnea.

Intre timp trebuie sa formati formele din foaie de aluminu in care se vor gasi :”surprizele”.

Trebuie doar sa impaturi folia de staniol deasupra unui borcan de 3 l si sa riidcati marginile foliei ca sa ia forma necesara.

Formele se pun si tava de la cuptor si se ung cu ulei.

Cartofii se taie rondele si se aseaza in forma in primul strat.

Peste cartofi adaugati sare si pieper dupa dorinta.

Deasupra adaugati ceapa taiata semi-rondele subtiri si apoi se pune carnea,

Adaugati din nou sare si piper dupa gust,

Sosul ce se va adauga deasupra carnii se prepara astefel: bateti oualele cu smantana si adaugati 2 linguri in fiecare portie.

Dupa sos asezati rondelel de rosii si presarati usturoil tocat marunt si cascavalul ras.

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-50 de minute.

La sfarsit presarati formele cu verdeata daca doriti.

Serviti-le cu placere alaturi de prieteni si familie, vor ramane placut impresionati de rezultat.

Pofta buna !

BONUS:

De ce este bine sa mancam gheare de pui? Un vechi truc filipinez!

Pentru unii filipinezi, cea mai bună parte a consumului de pui este în laba piciorului.

Este mult mai gustoasă și mai delicioasă când a fost cumpara de pe stradă,de la tarabele specializare in aceste delicii.

Nu numai că are un gust bun, dar oferă, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate organismului.

Printre beneficiile aduse de consumul picioarelor de pui se numara:

Îmbunătățește vindecarea rănilor

Face sistemul imunitar mai puternic

De asemenea, ele ridică intaresc oasele fragile

Ajută sanatatea gingiilor

Ajută la menținerea sănătății unghiilor

De asemenea, scade tensiunea arterială

Ajută la menținerea echilibrului hormonal

-Ajuta problemele digestive

De asemenea, vă ajută să vă faceți să arătați mai tânăr

Are capacitatea de a întineri pielea

De asemenea, poate reduce stresul

Unul dintre beneficiile uimitoare de sănătate ale picioarelor de pui se datorează colagenului său.

Într-un studiu realizat de Facultatea de Științe Veterinare, Universitatea Chung-Hsing din Taiwan, a arătat că gheara de pui conține o cantitate mare de colagen.

Nivelurile de colagen care pot fi găsite în picioarele puiului sunt la fel ca și în legumele și fructele cu frunze verzi.

Colagenul este una dintre substanțele care sunt necesare pentru a menține elasticitatea pielii.

Colagenul este benefic pentru menținerea pielii sănătoasă și, de asemenea, formează o piele elastică deoarece susține o transformare mai rapidă a pielii moarte într-una nouă.

De asemenea, colagenul ajută organismul să absoarbă calciu și proteine ​​care fac corpul sănătos.

Are capacitatea de a ridica producția de celule roșii din sânge datorită capacității sale de a face structura vaselor de sânge mai puternică.

Colagenul ajută organismul să piardă în greutate prin creșterea metabolismului de grăsime al organismului.

În plus, poate face structura osului mult mai puternică, precum și previne preveni bolile de fragilitate osoasă.

Unul dintre beneficiile de sănătate ale consumului ghearelor de pui este menținerea sănătății articulațiilor și reducerea riscului de a avea oase fragile.

Problemele comune și oasele fragile apar frecvent la persoanele în vârstă.

Se întâmplă deoarece organismul nu are capacitatea suficientă de a absorbi calciul în mod corespunzător.

Prin urmare, consumul picioarelor de pui în timp ce sunteți tineri va face o mare diferență mai tarziu.

Picioarele de pui sunt compuse din piele, tendoane și oase.

De mentinionat este faptulca sunt bogate in proteine, calciu și chiar colagen, care pot fi absorbite fără efort de către organism.

Nutriția este extrem de importantă pentru a face structura osului mai puternică, precum și pentru a preveni pierderea osoasă la vârstnici.