Reteta de ardei umpluti cu carne de pui ! - Healthy Zone Reteta de ardei umpluti cu carne de pui ! - Healthy Zone

Healthy Zone

Reteta de ardei umpluti cu carne de pui !

Cand nu stiti ce sa mai gatiti aceasta reteta vine in ajutorul dumneavoastra.

Este un deliciu culinar si este facuta din ingrediente ce sunt la indemana oricui.

Toti membrii familiei vor aprecia acest deliciu daca alegeti sa il preparati.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie :

750 g carne de pui tocata

10 ardei grasi potriviti

2 rosii

150 g orez

1 ceapa mare

marar proaspăt

pasta de tomate

sare

piper

Mod de preparare

Spalati ardeii bine, scoateti cotoarele si curatatii .

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt, cu orezul spalat si scurs, sare, piper si mmrar proaspat tocat.

Se amesteca bine compozitia.

Ardeii se umplu si li se pun capacele de rosii, apoi se pun intr-un vas de cuptor si se acopera cu apa.

Se dau la foc potrivit.

Se mai adauga apa din cand in cand.

Cand sunt aproape gata se adauga pasta de tomate si se potriveste gustul cu sare si piper.

Asteptati pana scade sosul

Ardeii se servesc alaturi de smantana sau iaurt.

Pofta buna!

BONUS:

Cum sa decongelezi carnea in doar 5 minute! S-a aflat trucul pe care marii bucatari l-au tinut ascuns atata timp

Data viitoare cand vei vrea sa gatesti friptura nu va mai fi necesar sa dezgheti carnea cu o seara inainte sau sa astepti cateva ore pana cand se dezgheata.

Exista o metoda rapida care te va ajuta sa decongelezi carnea.

Daca trebuie sa pregatesti repede pranzul ori cina si ai uitat sa scoti carnea din congelator, exista un truc care te va ajuta sa dezgheti carnea in 5 minute.

Ai nevoie de 2 cratite de metal pe care trebuie sa le pui in chiuveta.

Trebuie sa intorci prima cratita cu fundul in sus si sa pui carnea pe ea, iar cea de-a doua cratita trebuie unpluta cu apa si pusa peste carne.

Asteapta 5-10 minute (in functie de grosimea carnii).

Desi pare greu de crezut, acest truc este eficient, deoarece metalul este un conducator bun de caldura, iar aluminiul conduce caldura ambientala, care este eficienta in dezghetarea alimentelor.

Dupa ce ai dezghetat carnea, nu trebuie sa o congelezi din nou, ci sa o gatesti sau sa o mai pastrezi cel mult o zi in frigider.

Cand congelezi carnea, bacteriile nu mor, ci doar sunt impiedicate sa se inmulteasca, insa numarul va fi mai mare la urmatoarea congelare si tot asa.