Regina prajiturilor de Craciun! Se face rapid si e delicioasa - Healthy Zone Regina prajiturilor de Craciun! Se face rapid si e delicioasa - Healthy Zone

Healthy Zone

Regina prajiturilor de Craciun! Se face rapid si e delicioasa

Ingrediente pentru blat:

9 albusuri

5 linguri de faina

21 linguri de zahar

200 g de nuci coapte si zdrobite cu sticla

Ingrediente pentru crema:

9 galbenusuri

5 linguri de faina

1 pachet de unt

250 g de zahar

300 ml de lapte

5 pliculete de zahar vanilat

Preparare blat:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul.

Dupa ce vei obtine o spuma tare, se amesteca cu faina si nucile.

Se imparte compozitia obtinuta pe jumatate.

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mic-mediu pana cand devin maronii.

Preparare crema:

Se freaca galbenusurile spuma impreuna cu zaharul.

Se adauga faina, dupa care se rastoarna in laptele caldut.

Se pune compozitia in tuci, la foc mic pana cand se va ingrosa, dupa care se da la rece.

Separat, trebuie sa freci untul cu zaharul vanilat.

Se pune untul peste crema de galbenusuri si se amesteca foarte bine cu un mixer.

Crema se aseaza intre foile racite, iar peste ultima foaie se pune un strat subtire de crema.

Peste acesta se presara fulgi de nuca de cocos sau ciocolata rece.

Se lasa prajitura la rece.

BONUS:

Prajitura rapida cu mere in stil german. Un gust desavarsit, dar ce aroma…

Iata o reteta delicioasa de prajitura cu mere, in stil german.

Se deosebeste de celelalte prajituri cu mere prin consistenta cremoasa a aluatului si continutului mare de mere.

Prajitura in stil german se prepara extrem de rapid. Cu siguranta toata lumea va iubi aceasta reteta.

Ingrediente:

250 g de unt

350 g de faina

Zahar pudra dupa gust

15 g praf de copt

20 g de zahar vanilat

5 oua

1 kg de mere

250 g de zahar

1 priza de sare

1/5 lingurita de scortisoara

Preparare:

Amesteca untul, zaharul vanilat si zaharul.

Apoi adauga ouale si sarea.

Amesteca bine.

Amesteca faina si praful de copt si combina treptat amestecul cu cel de unt si oua.

Spala si taie merele in felii pe care presari scortisoara.

Adauga-le in aluat si amesteca.

Tapetati o forma cu hartie de copt si turnati aluatul.

Se coace prajitura la 200 de grade timp de 40-45 de minute.

Presarati zahar pudra pe prajitura rece.