Prajitura floare de colt - Healthy Zone Prajitura floare de colt - Healthy Zone

Healthy Zone

Prajitura floare de colt

Ingrediente pentru blatul de cacao:

6 oua

3 linguri de cacao

1 lingurita de praf de copt

4 linguri de faina

6 linguri de zahar

1 praf de sare

Ingrediente pentru bezeaua de cocos:

6 linguri de zahar

4 albusuri

120 g de nuca de cocos

Ingrediente pentru crema:

4 galbenusuri

40 g de amidon alimentar

esenta de vanilie

1 compot de ananas

50 g de ciocolata alba pentru decor

5 linguri de zahar

300 ml de lapte

200 g de unt de 80% grasimi

200 ml de frisca lichida

Pentru blatul de cacao se mixeaza albusurile cu praful de sare, apoi cu zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu cacao si praf de copt.

Se omogenizeaza totul cu o lingura si apoi se intinde amestecul intr-o tava de 28*38 cm.

Tava trebuie sa fie tapetata cu hartie de copt.

Se coace blatul la 180 de grade Celsius, timp de un sfert de ora.

Pentru bezea se mixeaza albusurile spuma si se adauga zaharul, mixand pana cand acesta se topeste.

Se adauga cocosul si se amesteca totul cu o lingura.

Se intinde bezeaua peste blatul copt si se mai lasa inca 10-15 minute in cuptor.

Pentru crema se bat galbenusurile cu zaharul si se adauga amidonul dizolvat in lapte rece.

Se pune cratita pe foc mic, amestecand continuu pana cand se ingroasa crema.

Se ia cratita de pe foc si se adauga esenta de vanilie, dupa care se acopera tava cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza putin untul la temperatura camerei si se adauga peste el o lingura de crema racita.

Se taie ananasul scurs din compot si se amesteca cu crema, dupa care se intinde crema obtinuta peste bezea.

Se intinde frisca peste crema si peste frisca se rade ciocolata alba.

Se lasa prajitura in frigider timp de cel putin 2 ore, dupa care se poate servi.