Prajitura cu pere delicioasa si simplu de preparat ! - Healthy Zone Prajitura cu pere delicioasa si simplu de preparat ! - Healthy Zone

Healthy Zone

Prajitura cu pere delicioasa si simplu de preparat !

Daca va place sa va savurati ceaiul sau cafeaua alturi de o cana de ceai sau de cafea atunci aceasta prajitura este perfecta pentru dumneavoastra.

Prajitura din pere si sufleu de albusuri este dementiala si va fi pe placul tuturor membrilor familiei.

Va recomendati sa o incercati si nu veti regreta.

Ingrediente:

250 de grme de unt

220 g e faina

150 g de zahar

3 linguri de zahar pudra

15 g de zahar vanilat

70 de g de smantana

1 lingurita de praf de copt

3 albusuri de ou

500 g de pere

1 lingurita de suc de lamaie

Mod de preparare

Incepeti prepararea aluatului prin baterea smantanei cu 100 de grame de unt pana la omogenizare.

Apoi adaugati 170 de grame de faina cernuta si praful de copt.

Dupa ca ati obtinut aluatul, dati-l la frigider pentru 30 de minute.

Este de preferat sa utilizati o forma de copt cu diametru de 22 de cm.

Tapetati forma cu o foaie de copt si distribuiti uniform aluatul formand borduri inalte.

In ceea ce priveste perele, acestea se curata de coaja si seminte, iar mai apoi se taie felii si se stropesc cu suc de lamaie.

Se utilizeaza trucul cu zeama de lamaie pentru a mentine culoarea perelor.

Asezati perele in forma de copt.

Untul ramas se freaca cu zahar si zahar vanilat si se pune pe foc pana se aduce la fierbere.

Cand amestecul incepe sa fiarba, adaugati 50 de grame de faina si se amesteca bine ca sa se evite formarea cocoloaselor.

Turnati masa fierbinte deasupra perelor.

Dati tava de copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 de minte.

In acest timp preparati sufleul de albusuri.

Bateti albusurile cu zaharul pudra pana devin tari.

Scoateti prajitura din cuptor si adaugati albusurile batute, nivelati cu o spatula si dati prajitura pentru inca 15 minute la 140 de grade.

Cand este gata prajitura se va rumeni.

Pentru a va bucura de un gust senzational, lasati sa se raceasca prajitura pentru cateva ore inainte de consum.

Pofta buna !

BONUS:

Cine a zis ca prajiturile de post nu sunt bune sa se ia de urechi! Prajitura cu cola si ness

Ingrediente blat:

-2 linguri esenta rom

-o cana cola(250 ml)

-2 linguri cacao

-o cana zahhar(250g)

-2 cani de faina(280 g)

-2 linguri miere lichida(60g)

-o cana nuci macinate(120g)

-6 linguri ulei(90 ml)

-o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingura zeama de lamaie

Ingrediente pentru sirop:

-150 ml apa

-150 g zahar

Ingrediente pentru crema:

-70/80 g de nuca tocata si prajita

-250 g de margarina de post

-o lingura si in siropul de sus

-100 g zahar pudra

-2 linguri ness(5 g)

Pentru glazura din crant:

-60 g nuca tocata

-100 g zahar

Preparare

Amestecati bine cola,cu zaharul si mierea.

Apoi,dupa ce zaharul se dizolva,adaugati nuca,bicarbonatul stins si uleiul.

Amestecati usor,apoi adaugati si faina.

Se aduaga romul si cacaua,iar apoi se pune compozitia intr-o tava in care ati pus hartie de copt.

Cuptorul se preincalzeste la 180  de grade si se coace prajitura timp de 25 de minute.

Intr-o cratita adaugati siropul,iar cand lichefiaza adaugati apa.

Trebuie sa-l lasati pe foc pana cand caramelul se diolva,apoi se lasa sa se raceasca.

Pentru prepararea cremei,trebuie sa amestecati zaharul pudra cu margarina.

Nessul se dizolva cu o lingura de sirop fierbinte.Cand acesta se raceste,se adauga peste crema.

Se amesteca incet cu o spatula,apoi se adauga nucile prajite.

Pentru crant,se pune la caramelizat zaharul.

Se adauga nucile si se amesteca bine.

Ungeti cu ulei o hartie de copt si adaugati nucile si sfaramti-le cu ajutorul unui facalet.

Blatul se intinde pe un platou si se insiropeaza cu seringa.

Dupa ce ati intins crema,puteti presara crantul.

Prajitura se lasa la rece pana a doua zi.