Pentru iubitorii de cocos o reteta extraordinara: rulada de cocos si ciocolata ! - Healthy Zone Pentru iubitorii de cocos o reteta extraordinara: rulada de cocos si ciocolata ! - Healthy Zone

Healthy Zone

Pentru iubitorii de cocos o reteta extraordinara: rulada de cocos si ciocolata !

Pentru cei ce sunt innebuniti dupa gustul de cocos aceasta retetea va va da pe spate.Gustul unic de cocos se amesteca intr-o armonie perfecta cu gustul de ciocolata si veti obtine un desert exceptional. Este simplu de facut, aveti nevoie doar de putin timp liber si de vointa.

Blat

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 80 gr unt
  • 4 oua mari
  • 120 gr zahar
  • 160 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema

  • 200 ml lapte
  • 100 ml lapte de cocos
  • 70 gr zahar
  • 50 gr amidon
  • 60 gr nuca de cocos
  • 100 gr unt
  • 1 lingura lichior de cocos (optional)

Decor

  • 100 gr cioco neagra
  • 30 gr unt
  • 50 ml smantana
  • 30 gr nuca de cocos

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 14

Blat. Topim ciocolara cu untul si lasam crema la rece pentru a ajunge la temperatura camerei.

Separat mixam bine ouale cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si continuam mixarea pana cand ouale isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.

Amestecam faina cu praful de copt.

Peste crema de oua adaugam ciocolata racita si mixam usor. Alternativ adaugam faina si laptele continuam mixarea la cea mai mica viteza.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de 30/40 cm dimensiune. Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Prajitura este gata cand trece testul scobitorii. Eu am lasat-o 25 de minute pentru ca la 20 inca mi se parea necoapta.

Cat timp se coace prajitura pregatim un prosop de bucatarie curat si-l pudra cu zahar.

Scoatem blatul din cuptor si printr-o miscare ferma il rasturnam pe prosop. Rulam blatul cu grija impreuna cu prosopul si-l lasam apoi la racit.

Crema. Amestecam amidonul cu zaharul si adaugam laptele treptat amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase. Punem amestecul pe foc apoi adaugam si laptele de cocos. Lasam crema pe foc mic pana se ingroasa. Luam crema de pe foc si adaugam lichiorul de cocos ( optional ), nuca de cocos si untul si amestecam bine. Dam crema la rece pentru 10-15 minute.

Cand crema s-a racorit putin, dar e inca calduta si usor de manevrat, putem sa umplem rulada cu ea. Desfacem blatul cu grija sa nu se rupa si il ungem cu crema de cocos. Rulam din nou blatul si dam rulada la rece pentru a se intari crema complet.

Glazura. Topim la bain marie ciocolata cu untul si smantana. Cand amestecul e e omogen putem sa glazuram rulada. Presaram deasupra fulgi de cocos si ornamente dupa preferinta.

 

 

BONUS:

Reteta de ciocolata preparata in casa in doar 15 minute!

 

Ciocolata de casa este un desert traditional si foarte iubit de toata lumea. Aceasta reteta nu doar se poate pregati in 15 minute dar contine doar 5 ingrediente simple. Ciocolata de casa este un deliciu pentru tine dar si pentru prieteni si familie.

Ingrediente:

  • 100 ml apa
  • 180 g zahar
  • 120 g unt
  • 270 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • optional poti adauga alune de padure, fistic, nuci si stafide

Mod de preparare:

  1. Amesteca cacao si lapte intr-un vas mare.
  2. Fierbe apa cu zaharul pentru a obtine un sirop gros.
  3. Dupa ce da in clocot adauga untul si amesteca bine pana se omogenizeaza.
  4. Siropul cu unt se adauga peste amestecul din castron cu lapte si cacao si se adauga fisticul sau orice ce altceva preferi si se mixeaza foarte bine.
  5. Toarna compozitia intr-o tava peste hartia de copt si lasa la rece timp de cateva ore.