Parcursul celei mai frumoasa femei din lume desemnata in 1994 - Aishwarya Rai ? - Healthy Zone Parcursul celei mai frumoasa femei din lume desemnata in 1994 - Aishwarya Rai ? - Healthy Zone

Healthy Zone

Parcursul celei mai frumoasa femei din lume desemnata in 1994 – Aishwarya Rai ?

Aishwarya Rai a fost desemnata in anul 1994 cea mai frumoasa femeie din lume.

Fată cu ochi verzi de la Mangolore, născută pe 1 noiembrie 1973, și nu și-a putut imagina ca va fi atat de cunoscută și populară nu numai în țară, ci și în străinătate.

Numele Aishwarya, inseamna lalea in limba hindi.

Pasiune pentru muzică și dans clasic, precum și cu succes ea a absolvit colegiul de la Mumbai și apoi Raheja de învățământ, primind o diplomă în arhitectură.

Viata ei s-a schimbat dramatic cand Aishwarya a fost aleasa din doua mii de concurenti pentru a face publicitate la Pepsi in India, iar in 1994 a participat la concursul national „Miss India”, care a ocupat locul 2, pierzand pentru o alta frumusete indiana.

Cu toate acestea, Aishwarya Rai în același an s-a dus la un alt concurs internațional la fel de prestigiu „Miss World”, care a devenit câștigătoarea necontestata.

În plus, la aceeași competiție, Aishwarya a câștigat „Miss Photogenic” Oceania „(Miss World Continental Queen of Beauty – Asia & Oceania).

După aceea, frumusețea sudică indiană de la Mangalore a început să primească oferte atractive de la diverse agenții de modelare, precum și de diverși regizori din Bollywood.

În 2000, a fost numită „cea mai frumoasă Miss World” din toate timpurile.

Dar primul debut al lui Aishwarya în film a fost doar trei ani mai târziu, după ce a câștigat la „Miss World”, în 1997 în filmul Tamil al regizorului sud-indian Mani Ratnam „Duet” („Iruvar”).

Filmul nu a fost rău, dar a primit feedback critic, atât de mult succes în audiență nu.

În 2001, Aishwarya a fost nominalizată din nou pentru rolul din „Love in return” („Hamara Dil Aapke Paas Hai”), dar nu primește premii.

Un an mai târziu, în 2002, frumusețea recunoscută depășește din nou succesul fără precedent – ea a jucat în unul dintre cele mai de succes filme din istoria Bollywood – „Devdas” („Devdas”), filmul este din nou regizat de Sanjay Leela Bhansali – un film de teatru recunoscut.

Filmul a depasit toate înregistrările in box office din India și Statele Unite – acest proiect a fost considerat cel mai scump și mai ambițios proiect din industria cinematografică indiană din secolul 21.

În plus, „Devdas” a fost prezentat la Festivalul de Film de la Cannes.

Aishwarya a devenit prima femeie indiană, ce a apărut în muzeul de ceară Madame Tussauds.

Actrita a apărut in emisiuni americane ca: „Late Show” cu David Letterman, „Martha” cu Martha Stewart, la emisiunea Tyra Banks, ea a devenit prima personalitate Bollywood, care apare de două ori la spectacolul Oprah Winfrey.

În martie 2011, Aishwarya Rai a fost onorată de ministrul șef al Karnataka, B. S. Yeddyurappa, la World Kannada Meet (Vishwa Kannada Sammelana) pentru contribuțiile sale in arte.

În 2012, ea a acceptat în sfârșit cel de-al doilea cel mai înalt ordin din Franța, Ordre des Arts et des Lettres.

Anterior ea a refuzat-o pentru că tatăl ei suferea de o boală gravă și ea dorea ca întreaga familie să participe la ceremonia de decernare a premiilor.

Ea este al patrulea actor indian – după Sivaji Ganesan, Nandita Das și Shahrukh Khan – pentru a fi ales pentru premiu.

In prezent frumoasa actrita este mama dar nu a renuntat sa se implice in actiuni de caritate fiind ambasador al diferitelor organizatii.