Invata sa faci acasa cele 3 creme pentru prajituri si torturi. Renunta sa le mai cumperi din comert! - Healthy Zone Invata sa faci acasa cele 3 creme pentru prajituri si torturi. Renunta sa le mai cumperi din comert! - Healthy Zone

Healthy Zone

Invata sa faci acasa cele 3 creme pentru prajituri si torturi. Renunta sa le mai cumperi din comert!

Ingrediente:

150 g de unt

3 albusuri

250 ml de lapte de cocos

2 fiole de esente de vanilie

250 g de zahar

3 oua

Se amesteca untul si zaharul pana la omogenizare, dupa care se adauga treptat cate un ou si albusurile, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Se adauga apoi laptele de cocos si se amesteca pana la omogenizare.

Se pune vasul cu crema la foc mic spre mediu, se adauga esentele de vanilie si se amesteca incet.

In aproximativ 10 minute crema va incepe sa se ingroase.

Se ia crema de pe foc si se poate folosi pentru diverse prajituri si torturi ori se poate servi cu biscuiti.

Ingrediente:

450 ml de lapte

3 ml de esenta de vanilie

4 galbenusuri

1/2 pahar de zahar

Se freaca galbenusurile cu zaharul folosind o lingura de lemn.

Se adauga esenta de vanilie si se amesteca pana la omogenizare.

Se adauga laptele in cantitati mici, omogenizand de fiecare data.

Se pune vasul la foc mediu si se amesteca in mod constant, iar cand se ingroasa, se reduce focul la minim.

Crema este gata atunci cand nu mai curge de pe lingura si o poti folosi pentru majoritatea prajiturilor.

Ingrediente:

1/2 l de lapte

50 g de faina

60 g de unt

2 lingurite de esenta de vanilie

150 g de zahar

100 g de cacao

5 galbenusuri

Se adauga 3/4 din cantitatea de lapte si esenta de vanilie intr-o cratita care nu lipseste si se pune cratita pe foc mediu.

Se amesteca usor si se lasa pe foc pana cand laptele incepe sa dea usor in clocot.

Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol mediu se bat galbenusurile cu zahar si unt, folosind un mixer la viteza medie-mare.

Se mixeaza pana la omogenizare, aproximativ 5 minute, iar crema ar trebui sa fie destul de grosuta.

Se adauga treptat jumatate din cantitatea de lapte fiert si racit, amestecand continuu.

Se cerne faina si se adauga treptat, amestecand continuu, pana la omogenizarea completa.

Se adauga pudra de cacao, amestecand continuu pana cand se incorporeaza.

Se adauga crema de mai sus peste laptele din oala, in timp ce se amesteca in mod continuu la foc mediu-mic pana cand incepe sa fiarba usor.

Se da focul la minin si se adauga treptat restul de 1/4 lapte nefiert si se amesteca bine, dupa care se ia de pe foc si se pune intr-un vas de sticla.

Se lasa sa se raceasca, iar daca nu se foloseste imediat, se acopera cu o folie de plastic, astfel incat sa nu ramana aer in vas.

Se pastreaza crema in frigider timp de cel mult 5 zile.

Daca ai nevoie de mai multa sau mai putina crema poti sa modifici cantitatile in functie de nevoile tale.