Gustare sanatoasa perfecta pentru intrega familie ! - Healthy Zone Gustare sanatoasa perfecta pentru intrega familie ! - Healthy Zone

Healthy Zone

Gustare sanatoasa perfecta pentru intrega familie !

Aceasta gustare este denumita “Dovlecei in stil corean” si este perfecta mai ales pentru anotimpul rece cand nu dispunem de toate legumele preferate la tot pasul.

Aceasta  salata de dovlecei este extrem de aromata plina de gust si crocanta.

Nu aveti nevoie de prea multe ingrediente pentru a prepara aceasta salata si este si usor de facut.

O puteti depozita in borcne pentru a va putea bucura de ea pe toata perioada iernii,

Iata de ce ingrediente aveti nevoie:

3 kg de dovlecei

500 g de morcovi

200 g de zahar

100 ml de ulei

100 ml de otet de 9%

4 cepe

12 catei de ustuoi

2 linguri de sare

condimente preferate

Mod de preparare:

In primul rand trebuie sa curatati foarte bine dovleceii de coaja si de seminte si sa ii dati prin razatoare pentru morcov.

Daca folositi dovlecei tineri nu trebuie neaparat sa le inlaturati coaja.

Morcovii trebuie curatati si spalati apoi dati prin razatoare la fel cum ati facut cu dovleceii.

Ceapa trebuie taiata cubulete. si toate legumele se pun intr-un bol.

Condimentele, usturoil pisat, uleiul si otetul se amesteca separar iar apoi se adauga sosul peste amestecul de legume.

Salata obtinuta se adauga in borcane de 500 de grame.

Acestea se pun la sterilizat intr-o oala ce a fost tapetatat cu un prosop.

Borcanele cu salata se aseaza in oala si se toarna apa pana la umerii borcanelor.

Sterilizarea borcanelor se face timp de 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute se capeaza borcanele si se aseaza peste o patura.

Puteti consuma acesta salata minunata fie asa simpla sau alaturi de alimetele preferate.

Pofta buna !

BONUS:

Trucul care te ajuta sa faci cea mai buna ciorba de burta. Doar cei mai buni bucatari folosesc ingredientele acestea!

Trucul care te ajuta sa faci cea mai buna ciorba de burta.

Doar cei mai buni bucatari folosesc ingredientele astea

Ciorba de burta poate fi o incantare pentru papilele tale gustative, dar daca folosesti si aceste ingrediente, atunci cu siguranta sti ca ai reusit.

Mai jos iti prezentam o reteta de ciorba de burta pe care o prepara cei mai iscusiti bucatari din intreaga lume.

Avem nevoie de:

1,5 kg oase de vita cu maduva

1,5 kg burta proaspata

1 radacina telina

5 galbenusuri

300 gr smantana

2 morcovi

1 lingura de faina

1 ceapa

1 bucata radacina patrunjel

3 linguri de ulei

2 radacini de pastarnac

piper negru, proaspat rasnit

1 capatana de usturoi

putin otet

Asa preparam:

Burta si oasele de vita se spala bine si se pun la fiert intr-un recipient mare, cu aproximativ 4 sau 4,5 l de apa. Se ia spuma pana dispare total.

Se lasa carnea si burta la fiert, vreme de 15 minute, dupa care se adauga si legumele.

Se adauga legumele curatate, dar intregi, netaiate, se pune o lingurita de sare si se lasa ciorba la fiert la foc mediu, pana carnea de vita se desprinde de pe oase, sau aproximativ 70 minute.

Intre timp, se mai ia spuma daca mai apare. Inainte de a lua ciorba de pe aragaz se verifica daca burta este fiarta.

Se constata ca zeama scade in timpul fierberii, cam 2 l din 4,5 l initiali.

Dupa ce fierbe totul, se strecoara zarzavatul si carnea.

Se separa carnea de zarzavatul fiert si de osul/oasele de vita.

Se taie burta in fasii subtiri si relativ mici.

Se taie si carnea in bucatele mai mici Intre timp, zeama e lasata sa se racoreasca un pic.

Nu trebuie sa se raceasca total.

In putin ulei se caleste morcov crud, trecut prin razatoarea mica.

Modul de preparare este clasic, ca la orice ciorbita, dar trucul este acela de a adauga o lingura de faina la dressingul de galbenus cu smantana.

Asta va lega ciorba si o va face mai savuroasa.

De asemenea, la final, poti adauga 2-3 gogosari in otet pe care sa ii taiati in felii ca cele de burta.