Dupa ce vei manca aceasta slanina iti vei linge degetele! Reteta pe care trebuie sa o incerca macar o data in viata - Healthy Zone Dupa ce vei manca aceasta slanina iti vei linge degetele! Reteta pe care trebuie sa o incerca macar o data in viata - Healthy Zone

Healthy Zone

Dupa ce vei manca aceasta slanina iti vei linge degetele! Reteta pe care trebuie sa o incerca macar o data in viata

Stim cu totii ca slanina este foarte apreciata de romani si nu numai. Modul prin care se prepara slanina este sa o fierbeti in saramura cu coji de ceapa pentru a-i oferi o aroma speciala. Slanina preparata astfel va avea o culoare speciala si un miros nemaipomenit. Iata care sunt ingredientele necesare pentru a prepara slanina in casa dumneavoastra:

Ingrediente:

  • o bucata de slanina cu straturi de carne
  • 1 litru de apa
  • 500 grame de sare granulata
  • un pumn de coji de ceapa (puteti adauga si o ceapa intreaga pentru o aroma mai intensa)
  • cativa catei mici de usturoi bine pisat
  • condimente dupa gustul propriu

Mod de preparare:

  1. Adaugati toate ingredientele in apa, doar fara slanina si usturoi si duceti-le la punctul de fierbere.
  2. Atunci cand se ajunge la punctul de fierbere, adaugati slanina in saramura astfel inca sa fie acoperita complet cu saramura si mai lasati la fiert timp de 10 minute.
  3. Dupa cele 10 minte luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca complet timp de 24 de ore.
  4. Scoateti slanina din saramura si lasati-o sa se scurga, dupa care trebuie sa o ungeti cu usturoiul pisat.
  5. Adauga peste usturoi condimentele preferate si mai lasati 24 de ore la frigider. La finalul celor 24 de ore mutati slanina in congelator.
  6. Atunci cand slanina va fi congelata, delicatesa este gata de servire. Slanina va avea un aspect precum cea afumata.