Cum sa faci cele mai bune sarmale! Chef Catalin Scarlatescu iti dezvaluie trucul secret - Healthy Zone Cum sa faci cele mai bune sarmale! Chef Catalin Scarlatescu iti dezvaluie trucul secret - Healthy Zone

Healthy Zone

Cum sa faci cele mai bune sarmale! Chef Catalin Scarlatescu iti dezvaluie trucul secret

Toata familia se reuneste la masa de Craciun si se creeaza o atmosfera minunata si calda alaturi de cei dragi. De Sarbatori pe mesele romanilor sarmalele sunt nelipsite, deoarece sunt delicioase.

Chef Catalin Scarlatescu are o reteta de sarmale foarte buna. Chef Catalin este cunoscut pentru preparatele sale. Dupa mai multi ani de explorat si incercat mai multe imbunatatiri la reteta traditionala de sarmale, el a descoperit secretul care le face sa fie foarte gustoase.

Sarbatorile de iarna sunt din ce in ce mai aproape, asa ca invata sa pregatesti aceasta reteta care ii va surprinde pe cei dragi.

Mai exact, pentru ca sarmalele sa aiba savoare, trebuie sa le fierbi peste 4 ore.

„Incepem prin a toca marunt ceapa, iar apoi o calim pana cand va avea o culoare usor aurie. Se lasa putin sa se raceasca si se amesteca cu carnea tocata, orezul spalat inainte, sare, cimbru si piper. Intre timp se aleg cele mai frumoase frunze de varza murata. Se impatureste continutul cu atentie. Dupa ce ai terminat de facut sarmalele, se toaca varza murata si se amesteca cu bulion”, spune chef Scarlatescu.

Ulterior, se aseaza un strat de varza peste care se adauga cateva foi de dafin. Se aseaza la mijloc o bucata generoasa de afumatura si se pune un strat de sarmale.

Se repeta cu un strat de varza, unul de sarmale pana cand vei umple oala.

Se adauga apa si putin ulei si se baga oala in cuptor.

Pentru a prepara aceste sarmale, iata care sunt ingredientele:

2 kg de ceapa

4 kg de carne de porc tocata

1/2 kg de orez

sare

40 g de piper

bulion

varza murata

1 bucata de afumatura

Fierte cu dichis, cel putin 4 ore, sarmalele lui chef Catalin Scarlatescu ti se vor topi in gura!