Cum sa coaceti in mod corect si delicios ciolanul de porc ? - Healthy Zone Cum sa coaceti in mod corect si delicios ciolanul de porc ? - Healthy Zone

Healthy Zone

Cum sa coaceti in mod corect si delicios ciolanul de porc ?

Ciolanul de porc este un deliciu culinar daca stiti cum sa il preparati si daca iubiti sa mancati carne.

Acesta are o textura unica si ete perfect pentru orice ce masa festiva.

O sa va prezentam 2 retete excelente pentru ciolanul de porc, pentru a obtine o masa delicioasa si aromata.

Cea mai buna si sanatoasa optine este sa gatiti ciolanul in cuptor, copt si aromat.

Timpul de preparare este cel mai important cand vine vorba de gatirea ciolanului de porc.

Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa obtineti un ciolan excelent de porc:

Daca nu ati marinat carnea inaintre, trebuie sa lasati cuptorul la prezincalzit cel putin 2 ore la 180 de grade.

Daca carne de porc a fost marinta trebuie gatita pana la 180 grade timo de 60 de minute.

Reteta de ciolan copt clasic

Ingrediente:

1kg ciolan de porc

3 linguri de mustar

5 catei de usturoi

2 linguri de ulei vegetal

1 lingurita de chimen

2 lingurite de sare

Mod de preparare

Primul pas este sa spalati bine carnea si sa o stergeti cu un prosop de bucatarie.

Usturoiul se curata se taie bucatele si se intretaie ciolanul cu acestia.

Mustarul si uleiul se amesteca cu sare si condimentele, apoi se unge bine carnea cu sosul rezultat.

Toata carnea trebuie unsa bine cu sos, si trebuie sa stea la frigider timp de 5 ore.

Inveliti ciolanul in folie de aluminiu si aranjati-l pe o tava de copt.

Coaceti ciolanul la cuptorul preincalzit la 180 de grade timo de 1 ora si 30 de minute.

Ciolan de porc marinat in bere

Ingrediente:

1 kg de ciolan de porc

2 linguri de miere

1 l de bere blonda

1 lingurita de chimen

jumatate de lingurita de oregano

1 lingura de mustar

1 lingurita de coriandru

1 lingurita de boabe de ienibahar

5 catei e usturoi

2 lingurite de sare.

Mood de preparare

Se amesteca bine intr-o cratita berrea si condimentele.

Dupa asezati ciolanul in cratita si acoperiti ciolanul ci o farfurie deasupra peste care adaugam o greutate.

Carne trebuie sa stea la marinat 12 ore pentru un gust si o textura incredibila.

A doua zi puneti cratita pe foc si lasati sa fiarba la foc mic timp de 3 ore.

Mai puteti adauga apa in cratita daca este cazul( carnea trebuie sa fie acoperita ).

Lasati carnea sa se raceasca putin.

Intre timp curatati usturoil si taiati fiecare catei in 3-4 parti.

Carnease intretaie si se adauga feliile de usturoi.

Inainte sa o dati la cuptor ungeti carnea cu miere si mustar.

Aranjati-o in tava de cuptor si peste turnati marinada.

Coaceti in cuptorul preincalzit la temp de 150 de grade timp de 1 ora si jumatate.

BONUS:

Dupa aceasta reteta puteti gati orice fel de carne in doar 5 minute! Carnea va fi gustoasa si suculenta, secretul este sosul!

De ce aveti nevoie:

– 1 lingura ulei

– 500 g carne

– 2 oua de gaina

– 0,5 lingura amidon de cartof

– 1 lingura mustar

– 1 lingurita sare

– 2 lingurite seminte de susan

– 0,5 lingurita condimente (ienibahar, piper negru, boia- cate putin din fiecare)

Cum se prepara

Se pregateste sosul.

Se amesteca amidonul, ouale, sarea, mustarul, condimentele.

Puteti sa adaugati condimentele dumneavoastra preferate.

Orice fel de mustar se poate folosi.

Carnea se taie bucati si se pune intr-un bol, turnand deasupra sosul.

Bolul se pune la frigider pe toata perioada noptii.

Puteti sa pastrati acest preparat cateva zile la rand.

Trebuie doar sa o puneti la prajit cand vreti sa o consumati.

Intr-o tigaie cu ulei incins, puneti la prajit bucatile de carne, presarand susan.

Carnea este gata repede, dupa ce s-a rumenit!