Combinatia perfecta de ingrediente care te cucereste instant – pentru Craciun si Revelion ai aici prajitura Deliciu! - Healthy Zone Combinatia perfecta de ingrediente care te cucereste instant – pentru Craciun si Revelion ai aici prajitura Deliciu! - Healthy Zone

Healthy Zone

Combinatia perfecta de ingrediente care te cucereste instant – pentru Craciun si Revelion ai aici prajitura Deliciu!

Ingrediente pentru blat:

10 albusuri

1 lingurita de zeama de lamaie

1 praf de copt

5 linguri de nuca macinata

12 linguri de zahar

3 linguri de faina

5 linguri de pesmet

1 varf de cutit cu sare

Ingrediente pentru crema:

10 galbenusuri

10 linguri de lapte

1/2 kg de frisca

10 linguri de zahar

1 varf de cutit cu sare

2 lingurite de zeama de lamaie

In plus:

1 pachet mare de biscuiti Petit Beurre

300 g de Finetti

1 lingura de amaretto

2 lingurite de cacao

300 ml de cafea indulcita

300 g de nuca taiata grosier

Mod de preparare:

Se imprastie in tava tapetata cu hartie de copt nuca taiata grosier.

Peste albusuri se presara niste sare si se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si zeama de lamaie treptat.

Se amesteca pesmetul si nuca macinata, la fel si faina si praful de copt.

Peste bezeaua rezultata, se adauga pe rand nuca amestecata cu pesmet si faina amestecata cu praf de copt.

Se amesteca totul usor, de sus in jos, folosind o spatula.

Se intinde compozitia in tava, peste nuci, si se niveleaza.

Se tine tava in cuptor, la 180 de grade, timp de 35-40 de minute.

Pentru a verifica daca este gata, poti face testul cu scobitoarea.

Se rastoarna blatul imediat pe un platou si se indeparteaza hartia de copt.

Se intinde Finetti peste blat si se tine platoul la rece, insa nu in frigider.

Se fierbe cafeaua si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga amaretto in ea.

Pentru crema, se presara peste galbenusuri putina sare si se freaca bine.

Se adauga zaharul si se amesteca foarte bine, dupa care se adauga pe rand cele 10 linguri de lapte.

Se amesteca totul pana la omogenizare si se fierbe crema pe baie de aburi.

Se foloseste o spatula de lemn pentru a amesteca crema pana cand va fi groasa precum o budinca.

Dupa ce ai terminat, se da si crema la rece.

Se mixeaza frisca pana devina ferma si se amesteca cu crema racita si zeama de lamaie, pe care o adaugi dupa gust.

Se imparte crema in doua, iar prima parte se intinde peste Finetti.

Se trec biscuitii prin cafea si se aseaza peste crema, iar peste ei se pune al doilea strat de crema.

Se tine prajitura la rece timp de cateva ore si apoi se orneaza cu cacao sau ciocolata.

BONUS:

Prajitura gata in 15 minute iubita de intreaga familie!

In acest articol am sa va vorbesc de prajiura Diafana.

Daca nu ati incercat niciodata aceasta prajitura trebuie neaprat sa o incercati si sa o preparati in bucataria dumneavoastra.

Este o combinaţie delicioasă între vanilie, ciocolată şi cocos.

Se pregăteşte foarte rapid şi nu ai nevoie de prea multe ingrediente.

Ingrediente aluat:

150 gr unt

250 gr faina

100 gr zahar

1 lingura cacao

1/2 pachet praf de copt

1-2 linguri smantana

Mod de preparare:

Se freaca untul, smantana cu faina, praful de copt, zaharul si cacao.

Se obtine un aluat pe care il impartim in doua.

Se intinde din aluat prima foaie pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie.

Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.

Crema de cocos:

6 albusuri

10 linguri zahar

200 gr nuca de cocos

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos.

Crema obtinuta se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie.

Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru maxim 15 minute.

Crema de vanilie:

6 galbenusuri

200 gr zahar

3 linguri faina

1 plic budinca de vanilie

300 ml lapte

250 gr unt

1 esenta vanilie

Mod de preparare: 

Toate ingredientele se freaca la rece impreuna fara unt si vanilie, apoi se pun pe foc pana se ingroasa.

Crema se raceste la temperatura degetului, apoi se pune untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie.

La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider.

Poftă bună!