Cea mai buna negresa din lume! O prajitura delicioasa, simpla si ieftina. Iata cum se prepara! - Healthy Zone Cea mai buna negresa din lume! O prajitura delicioasa, simpla si ieftina. Iata cum se prepara! - Healthy Zone

Healthy Zone

Cea mai buna negresa din lume! O prajitura delicioasa, simpla si ieftina. Iata cum se prepara!

Ingrediente:

3 oua

1.5 cani de zahar

1 cana de lapte

1 pachet de unt

o cana de faina

50 g de cacao

un plic de praf de copt

un praf de sare

Intr-o oala, se adauga laptele, untul taiat bucati si zaharul si se amesteca pe foc pana cand untul este topit.

Intre timp se adauga si cacao, amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Se lasa la foc mic, amestecand usor, iar cand da un clocot se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

Cand compozitia este rece, se separa ouale si se bat albusurile spuma cu un praf de sare.

Compozitia rece se pune intr-un vas mai mare, se adauga galbenusurile si se amesteca bine cu mixerul.

Se adauga praful de copt in faina, se pune peste amestecul de mai devreme si se amesteca pana la omogenizare.

Se adauga albusul si se amesteca de jos in sus cu telul pana cand albusurile sunt incorporate in compozitie.

Se toarta totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se tine tava in cuptor timp de 35 de minute, la 170 de grade.

Se lasa sa se raceasca si se presara zahar pudra.

Daca vrei o prajitura fina, trebuie sa cerni faina cu praful de copt si sa o torni in ploaie.

Nu bate telul de marginea vasului pentru ca nu va mai creste prajitura.