Aceste lucruri se vor intampla daca mancati ovaz in fiecare zi! - Healthy Zone Aceste lucruri se vor intampla daca mancati ovaz in fiecare zi! - Healthy Zone

Healthy Zone

Aceste lucruri se vor intampla daca mancati ovaz in fiecare zi!

 În cazul în care vă place să consumați cereale adesea, trebuie să știți că acestea conțin cantități mari de conservanți, carbohidrați rafinați, coloranti artificiali și zahăr adaugat.

Deci, în loc de cereale preparati un castron de ovaz, care este o alternativă mai sănătoasă.

Făina de ovăz este considerată cea mai sănătoasă alegere pentru micul dejun pentru tine. Ele sunt pline de vitamine, antioxidanti si minerale si sunt, de asemenea, singura sursa de avenantramide, care sunt antioxidanti care au proprietati puternice de imbunatatire a inimii.

Doar o porție de ovaz brut de 30g are aproximativ 117 de calorii și are, de asemenea, 11% fibre, 17% proteine, 7% grăsimi și 66% carbohidrați. Acestea sunt beneficiile consumului de fulgi de ovăz:

Ovăzul are 3 tipuri de amidon

  • Amidon rapid – 7% – care se dizolvă foarte rapid și se transformă în glucoză
  • Amidon ușor digerat – 22% – care este dizolvat încet și absorbit
  • Amidon rezistent – 25% – care este digerat în mod diferit și poate îmbunătăți digestia și hrănește bacteriile bune

Proteină

Proteina conduce, de asemenea, la satietate și construiește și menține mușchii sanatosi. Ovazul este bogat in proteine ​​de inalta calitate, avand proteina principala de proteine ​​avenalina -80% si este destul de asemanator proteinei leguminoase. Acesta conține, de asemenea, o mulțime de avenina care este proteina minoră cum ar fi gluten în grâu.

Carbohidrați

Ovazul conține carbohidrați, care sunt extrem de avantajoși deoarece conțin fibre intacte și se eliberează lent în sânge.

Aceste carbohidrați sunt 85% amidon și 11% fibre, iar acest lucru este destul de distinctiv în comparație cu celelalte amidonuri din boabe. De asemenea, au cantități mari de grăsimi care le fac să se lege cu apă cu ușurință.

Fibre

Ambele fibre insolubile și solubile sunt conținute în ovăz, dar au cea mai mare cantitate de betaglucan o fibră solubilă. Aceasta oferă numeroase avantaje medicale, reduce nivelul de colesterol și, de asemenea, nivelurile de insulină și zahăr din sânge, precum și stimulează excreția acizilor biliari.

Pericolul bolilor cardiace poate fi redus prin consumul de beta-glucani în mod regulat. Ea are efectul de a încetini digestia și, de asemenea, reduce pofta de mâncare și provoacă un sentiment de sațietate.

Grasimi

Ovăzurile sunt mai bogate în acizi grași nesaturați și conțin, de asemenea, o mulțime de grăsimi.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre consumarea și cumpărarea de fulgi de ovăz

  • Nu consumați porții uriașe de ovăz deoarece sunt bogate în zahăr. Cantități mai mici pot oferi, de asemenea, un sentiment de sațietate.
  • În cazul în care sunteți sensibil la gluten, trebuie să acordați atenție etichetei și să alegeți fulgi de ovăz care este procesat într-o instalație fără gluten.
  • Nu ar trebui să consumați fulgi de ovăz prelucrat și instant deoarece conține o mulțime de arome artificiale și zahăr și pot duce la acumulare de zahăr din sânge. Consumați ovazul tăiat sau scos, care poate regla eliberarea de glucoză în sânge.
  • Includeți toppinguri pline cu substanțe nutritive, cum ar fi untul de araide, siropul de arțar, fructele proaspete, semințele, nuca de cocos uscată, mierea și nucile, iar pe de altă parte nu consumați zahăr topping ca stafide sau merișoare uscate.

În cele din urmă, pofta bună și obține toate beneficiile uimitoare de la un castron de fulgi de ovăz.

 

BONUS:

Semintele de chia si ovazul, combinatia perfecta pentru topirea grasimii de pe abdomen!

Micul dejun este cea mai importanta masa de zi cu zi, deci trebuie intotdeauna sa va asigurati ca il introduceti mereu pentru ca este bogat in nutrienti sanatosi.

Cu toate acestea, cel mai bun mic-dejun pe care il poti avea este fara indoiala amestecul de seminte de chia si ovaz, deoarece combinatia de aceste doua ingrediente este extrem de benefica. Acest amestec va ofera suficienta energie pentru intreaga zi si va ajuta sa scapati de excesul de grasime depozitat in zona abdominala.

Aceste ingrediente au numeroase beneficii importante pentru sanatate, dupa cum urmeaza:

Seminte de chia

Semintele de chia sunt mai bogate in calciu decat produsele lactate si de lapte. Mai mult decat atat, acestea sunt bogate in acizi grasi omega3 si omega 6, are proprietati puternice antioxidante si antiimflamatorii.

Ele de asemenea au proprietati de regenerare, astfel incat acestea sunt excelente in cazul artritei.

Ovaz

Aceasta planta este bogata in nutrienti importanti cum ar fi, potasiu, zinc, iod, fosfor, clor, magneziu, biotina, niacina si multe altele.

Prin urmare, utilizarea regulata aduce diverse beneficii pentru sanatate, previne numeroase boli si creste starea generala de sanatate. Mai mult decat atat ovazul reduce colesterolul rau, echilibreaza nivelul de zahar din sange si intareste oasele si dintii.

Aceasta este o optiune petru a amesteca aceste ingrediente avantajoase si pentru a pregati un mic-dejun delicios si hranitor.

Mic dejun cu ovaz si seminte de chia

Ingrediente:

  • 4 linguri de seminte de chia
  • 1 cana de ovaz
  • 2 linguri de miere naturala
  • 2 lingurite de vanilie
  • 1 lingurita de scortisoara pudra
  • 1 varf de cutit de sare de mare
  • 500 ml de apa

Mod de preparare:

Se amesteca scortisoara, vanilie si apa intr-un vas si se incalzeste amestecul pana la fierbere. De indata ce acesta incepe sa fiarba se adauga ovazul. Se fierbe timp de cateva minute si apoi se acopera vasul si se lasa deoparte timp de 5 minute pentru inmuiere. In continuare se adauga sare si miere si se amesteca bine.

Se toarna amestecul intr-un vas si se adauga seminte de chia in timp ce este fierbinte Daca doresti poti imbogati gustul prin adaugarea unor fructe cum ar fi capsuni, banane, cirese, mere si altele.

Bucurati-va de acest mic-dejun care va stimuleaza sanatatea si va arde grasimea de pe burta!