Acest aluat moale este perfect pentru orice produs de patiserie dorit! - Healthy Zone Acest aluat moale este perfect pentru orice produs de patiserie dorit! - Healthy Zone

Healthy Zone

Acest aluat moale este perfect pentru orice produs de patiserie dorit!

Aceasta reteta de aluat cu rojdie va poate scoate din incurcatura ori de cate ori va doriti sa preparati delicii de patiserie.

Acesta este simplu de facut, moala si delicios si poate fi pastrat la frigider pana la 7 zile, ceea ce este minunat.

Datorita valabilitatii acestuia dumneavostra puteti prepara cand doriti toate deliciile minunate, consumate proaspete.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie :

350 ml de lapte

2 oua

putin sare

50 de g de drogdie proaspata

100 de g e unt

750 de g de unt

Mod de preparare

Primul pas este sa dizolvati drojdia proaspata in laptele incalzit.

In continuare va trebui sa adaugati untul topit, zaharul, sarea si ouale.

Amestecati bine pana  ce toate ingredientele s-au omogenizat.

Treptat presarati faina si usor usor veti framanta unaluat moale.

Daca doriti sa preparati ceva imeiat puneti aluatul intr-un loc cald.

Aluatul inainte de a fi bagat la cuptor, trebuie neaparat lasat la osmit.

Puteti sa depozitati acest tip de aluat intr-o punga de plastic.

Daca a fost depozitat cel putin 2 ore la frigier acesta poate fi folost fara a mai fi lasat la dospit.

Lasati-va inspirati si preparati cele mai delicioase deserturi.

BONUS:

Cartofi cu cascaval si piept de pui la cuptor – un deliciu imparatesc!

Va oferim o reteta cu pui suculent, acoperit de o crusta delicioasa de cascaval.

Aceasta reteta se prepara usor, iar gustul este pur si simplu delicios.

Ingrediente:

-sare si piper negru dupa gust

-1kg de cartofi

-maioneza

-1 ceapa mare

-400 g de file de pui

-200 g de cascaval

-3 linguri de ulei

Preparare:

Bateti fiecare bucata de piept de pui taiat cu ciocanul de snitele.

Inainte de a le bate cu ciocanul,acoperiti fiecare felie de piept de pui cu folie alimentara pentru ca bucatile de carne sa nu se zobeasca.

Presarati piper negru macinat pe feliile de piept de pui batute.

Ungeti fiecare bucata de maioneza pe ambele parti, astfel incat fileul sa devina suculent.

Asezati fiecare bucata una peste alta, pentru ca fileurile sa se imbibe bine cu maioneza.

Dupa ce ati curatat cartofii, taiati-I rondele,I ar ceapa taiati-o semicercuri.

Apoi, ungeti forma de copt cu ulei si preincalziti cuptorul.

Asezati prima jumatate de cartofi si presarati-I cu sare, apoi asezati si a doua jumatate si presarati-l din nou cu sare.

Peste cartofi, puneti feliile de piept de pui si acoperiti stratul de carne cu ceapa.

Radeti cascavalul peste toate ingredientele.

La final, adaugati maioneza slaba,cu grasimea de 20-30%.

Preincalziti cuptorul la 230 de grade si coaceti preparatul timp de aproximativ 60 de minute.

Cu ajutorul unei scobitori, puteti verifica daca este gata(va strapunge usor ingredientele).